Blog

tea 2119434 1920 1024x683 - Olejek herbaciany - pochodzenie i właściwości

Olejek herbaciany – pochodzenie i właściwości

Olejek herbaciany (w składach często opisany jako: Tea Tree Oil lub Malaleuca Alternifolia Oil), to od wieków znany specyfik, goszczący na naszych półkach i wykorzystywany w przeróżnej formie na liczne ...
Czytaj Dalej
Sake japońskie maski Mitomo z sake 1024x683 - Wszystko, co chcieliście wiedzieć o sake!

Wszystko, co chcieliście wiedzieć o sake!

Sake budzi emocje i rozpala wyobraźnię. Na liście skojarzeń z Japonią jest wymieniana niemal jednym tchem, zaraz po górze Fuji, gejszach i samurajach. Picie jej wydaje się czymś bardzo atrakcyjnym ...
Czytaj Dalej
Kwas hialuronowy Mitomo

Kwas hialuronowy ratunkiem na upalne dni!

Upały w tegoroczne lato nas nie opuszczają! Dla naszej skóry jest to spore obciążenie... W wyniku działania słońca o wiele łatwiej ucieka z niej wilgoć, co z kolei powoduje nadmierne ...
Czytaj Dalej
pearls 3806890 1920 1024x683 - Perły w maskach i ich właściwości

Perły w maskach i ich właściwości

Gdy myślisz o perłach, to przed oczami widzisz natychmiastowo przepiękną biżuterię i egzotyczne plaże? Nie tylko Ty! Jednak musisz wiedzieć, że są one również nieocenionym surowcem kosmetycznym, przeznaczonym do ekskluzywnych ...
Czytaj Dalej
Pył wulkaniczny w kosmetykach

Pył wulkaniczny – jak działa w kosmetykach?

Brzmi nierealnie? Nic podobnego. Pył wulkaniczny pozyskiwany i wykorzystywany jest w kosmetyce od wielu lat: Grecy wykorzystują go od wieków do produkcji mydła, Indianie uprawiali w nim kąpiele dla zdrowia ...
Czytaj Dalej
Loading...

 

X